Sarbatoarea de pasti


Uite ca e gata gata sa treaca cu bine si Pastele de anul asta. Derularea evenimentelor (varianta prescurtata adica fara curatenie generala si varuit bucataria) e cam asa: 2 zile de pregatiri intense in bucatarie. Asta pentru ca operatiunea MOV (procurarea mielului, vinului si oualor) e mult usurata de economia de piata. Greutatea rezida numai in gasirea lor la preturi omenesti (a se citi romanesti). Dupa cele doua zile de pregatire (care pot fi si mai multe daca facem cozonacul si pasca acasa) a substantelor procurate din piata ne ducem obositi si somnorosi la biserica. Ascultam mai mult sau mai putin evlaviosi cuvantarea preotului si ne straduim sa ajungem cu focul sfant in barlogul nostru (pazim lumanarea aprinsa mai ceva decat oamenii preistorici jarul cand inca nu descoperisera metodele de aprindere a focului). Nevasta il impinge pe barbat sa treaca primul pragul casei „ca asa e bine”. Ciocnim primele oua rosii si trecem la recuperare dupa post. Vin, salata de boef. miel in diverse forme. Duminica primim finii sau alti musafiri daca nu avem acest fel de rude prin alianta. Si repetam ritualul. Oua, drob, ciorba de miel, friptura si bineinteles mult vin. Recuperam prin somn si luni o luam de la inceput cu rudele care se mai tin inca pe picioare. Spatiul dintre conversatii si vizite il umplem cu televizorul desi anul asta unele televiziuni, in lipsa de inspiratie, au dat filme cu aluzii la Craciun.

Hristos a inviat.

Anunțuri
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: