Meseria de vames


Subiectul pare ca va tine prima pagina multe zile pana cand va fi ingropat din cauza de atingere la persoane sus puse (numite azi nebuni, regina, rege). Ne miram si ne crucim de cata spaga, bacsis, foloase necuvenite sau venituri din contrabanda sa pot produce la punctele de trecere a frontierei de stat. Daca am fi fost elevi silitori si am fi invatat lectiile la orele de religie am fi tinut minte Pilda lui Zaheu Vamesul. Nu o mai redau aici caci e de ajuns un search. Ramane totusi de subliniat una din frazele de inceput:

 Vameșii erau oameni vestit de bogați. Zaheu era mai-marele vameșilor, iar vameșii erau păcătoși vestiți care își făceau averi cu fel de fel fel de camete, nedreptăți, înșelăciuni și furturi din averea statului. Zaheu era, așadar, mai-marele păcătoșilor – și mult va fi trebuit să fi furat și înșelat până a ajuns la acest rang. El era bogat și nu ducea lipsă de nimic.

Acesta ar fi motivul pentru care nu ar trebui sa fim surprinsi de ceea ce se intampla in vami. Nu le iau apararea. Sunt vinovati daca au cerut, luat, inlesnit spaga si mita.

Si ei ar trebui sa stie ce ii asteapta. Ramane de vazut daca cei care ii ancheteaza acum nu sunt cumva tot niste vamesi dar la un alt nivel.

Reclame
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: